بنام خداوندی که محمد (ص) را بحق مبعوث کرد
رسولخدا (ص ) فرمود:
روز قیامت در ترازوى کسى چیزى بهتر از حسن خلق گذاشته نمیشود.
اصول کافى ج : 3 ص : 156 روایة :1
امام باقر (ع ) فرمود:
کاملترین مردم از لحاظ ایمان خوشخلقترین آنهاست .
اصول کافى ج : 3 ص : 156 روایة : 1
امام صادق (ع ) فرمود:
مؤ من بعداز انجام واجبات پیش خداى عزوجل عملى محبوبتر از این نیاورد که مردم را از لحاظ خلقش در وسعت گذارد. (یعنى تنگ خلق نباشد(
اصول کافى ج : 3 ص : 157 روایة: 4
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدایی که صاحب روز جزاست
رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود:
دوستى مؤ من با مؤ من براى خدا از بزرگترین شعبه هاى ایمانست ، همانا هر که براى خدا دوستى کند و براى خدا دشمنى کند و براى خدا عطا و براى خدا دریغ کند از برگزیدگان خداست .
اصول کافى ج : 3 ص : 189 روایة : 3
امام صادق (ع ) فرمود:
از محکمترین دست آویزهاى ایمان اینستکه : براى خدا دوست بدارى و براى خدا دشمن بدارى و براى خدا عطا کنى و براى خدا دریغ دارى
.اصول کافى ج : 3 ص : 189 روایة : 2
امام صادق (ع ) فرمود:
کسانیکه براى خدا با یکدیگر دوستى مى کنند، روز قیامت بر منبرهاى نور مى باشند، نور چهره و نور تن و نور منبرهایشان همه چیز را روشن کند، بدرجه ایکه بآن معرفى شوند، و گفته شود: اینان دوستى کنان براى خدایند.
اصول کافى ج : 3 ص : 190 روایة : 4
رسول خدا صلى الله علیه و آله باصحابش فرمود:
کدامیک از دستاویزهاى ایمان محکمتر است ؟ گفتند: خدا و رسولش داناترند، و بعضى از آنها گفتند: نماز و برخى گفتند: زکاة و بعضى گفتند: روزه و برخى گفتند: حج و عمره و بعضى گفتند: جهاد، رسول خدا صلى الله علیه و آله فرمود: هر یک از اینها را که گفته فضیلتى است ، ولى جوابش پرسش من نیست . محکمترین دستاویزهاى ایمان دوستى براى خدا و دشمنى براى خدا و پیروى اولیاء خدا و بیزارى از دشمنان خداست .
اصول کافى ج : 3 ص : 190 روایة : 6
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدایی که ذکرش موجب آرامش قلبهاست
امام صادق (ع ) فرمود :
سخت تر چیزیکه خدا بر خلقش واجب ساخته ، ذکر بسیار خداست ، مقصود گفتن سبحان الله و الحمد الله و لا اله الا الله و الله اکبر نیست ، اگر چه این هم از جمله ذکر است ، بلکه مقصود یاد آوردن خداست در آنچه حلال و حرام فرموده که اگر طاعت خداست عمل کند و اگر معصیت است ترک نماید.
اصول کافى ج : 3 ص : 127 روایة :4
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدا
جرجیس از جمله پیامبرانى است که در راه ابلاغ رسالت و ارشاد و هدایت بت پرستان ، سخت ترین شکنجه ها را تحمل نمود و از انجام وظیفه سنگین رسالت باز نایستاد.
هنگامى که جرجیس پیامبر، پادشاه شام را از بت پرستى به پرستش خداى یکتا دعوت نمود، به دستور وى حضرت را زندانى ، و بدن مبارکش را با شانه هاى آهنین مجروح و پاره پاره کردند، بطورى که گوشتهاى بدن او تکه تکه کنده مى شد. سپس بر بدن مجروح او سرکه ریختند و اشیاء زبر و پلاسهاى درشت بر بدن مجروح او مالیدند.
آنگاه دستور داد: میله هاى آهنى را با آتش سرخ کنند و بر بدن حضرت گذارند. ولى جرجیس در مقابل همه این شکنجه ها مقاومت کرد و به زانو در نیامد. شاه خونخوار دستور داد: میخهاى بلند آهنى بر رانها، زانوها و کف پاهاى او کوبیدند. چون او را هنوز زنده یافت ، فرمان داد: میخهاى بلند آهنى بر سرش بکوبند، سرب ذوب شده بر بدن او بریزند و یک ستون آهنى بسیار سنگین که هیجده نفر به کمک یکدیگر آن را حرکت مى دادند، بر روى شکم او قرار دهند.
وقتى با انواع مختلف شکنجه ها نتوانست بر او غلبه یابد و جرجیس را وادار کند دست از دعوت به خداپرستى و یکتاپرستى بردارد، دستور داد همه ساحران و جادوگران ، تمام توان خود را بر ضد او بکار گیرند. ولى هیچ سحر و جادوئى بر حضرت تاءثیر نکرد. پس از آن زهر کشنده اى به او خورانیدند که اگر همه اهل زمین از آن مى خوردند، بلافاصله مى مردند، اما زهر هم آسیبى به حضرت نرساند.
در نتیجه بسیارى از مردم و سحره با مشاهده این صحنه ها به او ایمان آوردند.
پادشاه ستمگر دستور داد تا همه آنان را به قتل برسانند و جرجیس را در چاهى بیفکنند. ولى او به اذن خداوند، زنده و صحیح از چاه بیرون آمد و براى چندمین بار مردم را به پرستش خداوند یکتا دعوت نمود.
این دفعه حدود چهار هزار نفر به او ایمان آوردند. لکن پادشاه همه را از دم تیغ گذراند، و فرمان داد تا لوحى از مس ساختند و آنرا با آتش سرخ کردند و حضرت را بر روى این صفحه مسى گداخته خوابانیدند و سرب مذاب در حلق او ریختند، و میخهاى آهنى بر چشم و سرش کوبیدند. سپس میخها را بیرون کشیدند و به جاى آنها سرب گداخته ریختند.
جرجیس پیامبر در برابر تمام شکنجه هاى سخت و طاقت فرسا مقاومت کرد، تا اینکه دستور داد: او را به آتش اندازند و خاکسترش را بر باد دهند. اما باز هم خداوند متعال به جرجیس حیات دوباره بخشید. جرجیس بار دیگر براى ارشاد و هدایت میان مردم رفت . براى چندمین بار او را دستگیر ونزد پادشاه آوردند، در حالى که مجلسى بزرگ آراسته بود. یکى از بزرگان مجلس از حضرت معجزه دیگرى خواست و گفت : این تختها از چوبهاى درختان مختلف ساخته شده اند. اگر توانستى این چوبها را به صورت درختان تازه با شاخ و برگ و میوه در آورى ، من به تو ایمان مى آورم .
حضرت دعا کرد و چنین شد.
وقتى پادشاه این جریان را مشاهده کرد، دستور داد: جرجیس را با اره دو نیم کنند و بدن دو نیم شده او را در دیگى پر از گوگرد و سرب بیندازند و در زیر دیگ آتش برافروزند.
اینجا عذاب الهى نازل شد و همه بیهوش شدند و بر زمین افتادند. دیگ واژگون شد و جرجیس به اذن خدا صحیح و سالم برخاست .
این بار چون جرجیس براى دعوت و تبلیغ رسالت نزد پادشاه رفت و درباریان او را دیدند، تعجب کردند. پادشاه دستور داد: او را گردن بزنند. هنگامى که سر از بدن جرجیس جدا شد، همه مردم آن سامان به عذاب الهى هلاک شدند.
این بزرگترین درسى است که از نهضتهاى انبیاء مى آموزیم . چگونه انسان باید در راه احیاء حق و اعتلاء کلمه توحید و انجام وظیفه خطیر الهى ، همه مصیبات و مشکلات ، تلخیها و سختیها را تحمل نماید و با صبر و استقامت ، و با اتکال به قدرت لایزال هستى به پیش رود و گامى از نیل به هدف باز نایستد.
یا حق
برچسب ها :
بنام خداوندی که مهربان است و مهربانان را دوست دارد
امام صادق (ع ) فرمود:
در ضمن سفارش امیرالمؤ منین علیه السلام باصحابش اینست : بدانید که قرآن هدایت شب و روز است (یعنى در همه احوال و اوقات ) و نور شب تاریکست ، براى هر سختى و نیازى (راه نجات را در گرفتارى و بلانشان دهد) پس چون بلائى فرا رسد، اموال خود را سپر جانتان سازید، و چون حادثه اى پیش آمد (که مربوط بامر دینست و جز با دادن جان مرتفع نشود) جان خود را فداى دینتان کنید، و بدانید که هلاک شده کسى است که دینش تباه شود و غارت زده کسى است که دینش را بربایند، همانا پس از رسیدن به بهشت نیازى نیست و بعد از دوزخ بى نیازى نیست (هر که در دنیا عمل صالح کند و مستوجب بهشت گردد، فقیر و نیازمند نیست ، هر چند دستنگ و گرفتار باشد و کسیکه خود را مستوجب دوزخ سازد، بى نیازى ندارد، هر چند ثروتمند و مرفه باشد) اسیر دوزخ آزاد نگردد و نابینایش بهبودى نیابد.
اصول کافى ج : 3 ص : 306 روایة :2
امام باقر علیه السلام فرمود:
سلامتى دین و صحت بدن بهتر از مالست و مال یکى از زینتهاى خوب دنیاست .
اصول کافى ج : 3 ص : 306 روایة :3
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدا
مطالب زیر از کتاب :
665 پرسش و پاسخ (در محضر علاّمه طباطبائى قدس سره)
این کتاب رو میتونید از سایت دانولد بوک دانلود کنید .
مباحثى درباره شیطان
س - خداوند متعال مى فرماید: قال : رب فانظرنى الى یوم یبعثون : قال : فانک من المنظرین الى یوم الوقت المعلوم (
ابلیس گفت : پروردگارا، پس مرا تا روزى که برانگیخته مى شوند، مهلت ده ، خداوند فرمود: تو از مهلت یافتگانى تا روز معین معلوم .
وقت معلومى که خداوند ابلیس را تا آن زمان مهلت داده ، چه وقت است ؟
ج - شیطان از خداوند متعال در خواست نمود و گفت فانظرنى الى یوم یبعثون پس مرا مهلت ده که تا روز قیامت زنده بمانم .) ولى خداوند سبحان فرمود: فانک من المنظرین الى یوم الوقت المعلوم که گویا این وقت نزد خود شیطان نیز معلوم است . در اخبار رجعت آمده است : لشگر امیرالمؤ منین علیه السّلام با شیطان و ذرّیه و یاران او در حوالى بصره مى جنگند، و نزدیک مى شود که لشگر امیرالمؤ منین علیه السّلام شکست بخورد، ناگاه رسول اکرم صلى اللاه علیه و آله و سلمّز آسمان نازل مى شود، و شیطان مى فهمد که وقت معلوم فرا رسیده است ، لذا به طرف بیت المقدس مى گریزد، ولى پیغمبر اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلم وى را تعقیب مى کند و روى صخره بیت المقدس ، قبله نخست مسلمانان ، شیطان را سر مى برد و دنیا پر از خیر و صلاح مى گردد.
س 76 آیا در آن وقت دیگر خرابکار پیدا نمى شود؟
ج - چرا، کار شیطان تزیین و بزرگ جلوه دادن دنیاست ، چنانکه خداوند متعال از قول او مى فرماید: لازینن لهم فى الارض (39حجر )
قطعا (گناهان را) در زمین براى آنان مى آرایم .
لذا ممکن است حتى بعد از هلاکت شیطان نیز کسانى که شیطان بذر اعمال زشت را در وجودشان کاشته ، همچنان مرتکب معصیت شوند.
س 77 خداوند متعال در آیه شریفه اى از زبان شیطان خطاب به مشرکین مى فرماید: انى برى ء منکم ، انى ارى ما لاترون انى اخاف الله (انفال : 48).
من از شما بیزارم ، من چیزى را مى بینم که شما نمى بینید، من از خدا بیمناکم .
آیا کفار، شیطان را مى دیدند؟ و دیگر اینکه شیطان چه مى دید که کافران نمى دیدند؟
ج - در جنگ بدر شیطان به شکل کافرى به نام (سراقه بن مالک ) در صف کفار در آمده بود و پرچمى به دست داشت و آنها را تشویق مى نمود. وقتى که دو لشگر کفر و اسلام به هم رسیدند، و شیطان لشگر ملائکه را که براى نصرت و یارى پیغمبر اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلم و مسلمانان آمده بودند، و نیز عذابى را که با آنها کفار را تهدید مى کردند دید، پرچم را انداخت و فرار کرد و گفت : انى برى ء منکم ، انى ارى ما لاترون ، یعنى من از شما، بیزارم و من مى بینم آنچه را که شما نمى بینید. و هیچ اشکالى ندارد که شیطان به صورت شخصى متمثل شود، و از این گونه تمثیلات برزخى فراوان است .
در اخبار (رجعت( آمده است : بعد از اینکه امام زمان (عج ) عالم را پر از عدل و داد نمود، حضرت امام حسین علیه السّلام با لشگریان و اصحاب و یارانش ، و نیز یزید و لشگریان او رجعت مى کنند و با هم مى جنگند و امام حسین علیه السّلام و اهل بیت و اصحابش بر آنها غالب و پیروز مى شوند، و سیدالشهداء علیه السّلام مدتى در زمان امام زمان (عج ) مى ماند، بعد امام زمان (عج ) از دنیا مى روند و حضرت امام حسین علیه السّلام او را تجهیز، غسل و کفن نموده و بر او نماز مى خواند و آن حضرت را به خاک مى سپارد، بعد از امام حسین علیه السّلام نیز حضرت امیرالمؤ منین علیه السّلام رجعت مى نمایند و همراه با لشگریانش با لشگر ابلیس مى جنگند و بر ابلیس پیروز مى شوند. چون مى خواهند او را به قتل برسانند. ابلیس مى گوید: انى من المنظرین الى یوم الوقت المعلوم و لما یکن .
من از مهلت داده شدگان تا روز و وقت مشخص هستم ، و هنوز آن زمان فرا نرسیده است در ادامه روایت آمده است : فیخلى عنه و یاءتى (بعده ) رسول الله صلى اللّه علیه و آله و سلم و یرید قتله بآله (حربه ) فیهرب من بین یدیه الى بیت المقدس ، فیصل الیه النبى صلى اللّه علیه و آله و سلم فیذبحه على صخره بیت المقدس . لذا امیرالمؤ منین علیه السّلام او را رها مى کند، و بعد از او رسول خدا صلى اللّه علیه و آله و سلم مى آید و مى خواهد که وى را با ابزار جنگى بکشد، ولى از دست آن حضرت فرار مى کند و به بیت المقدس مى رود، سپس پیامبر اکرم صلى اللّه علیه و آله و سلم به او مى رسد و بر روى صخره بیت المقدس او را سر مى برد.
اللهم صل علی محمد وآل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدایی که با گذشت فراوان بر گناهان ما نظر می افکند
رسولخدا (ص ) فرمود:
بهترین اخلاق دنیا و آخرت را بشما خبر ندهم ؟ گذشتن از کسى است که بتوستم کرده و پیوستن با کسیکه از تو بریده و نیکى باکسیکه بتو بدى کرده و بخشیدن بکسیکه ترا محروم ساخته .
اصول کافى ج : 3 ص : 166 روایة :1
امام صادق (ع ) فرمود:
سه چیز از صفات خوب دنیا و آخرتند: گذشتن از کسیکه بتو ستم کرده و پیوسته با آنکه از تو بریده و خویشتن دارى زمانیکه باتو نادانى کنند.
اصول کافى ج : 3 ص : 167 روایة :3
على بن الحسین (ع ) فرمود:
چون روز قیامت شود، خداى تبارک و تعالى پیشینیان و پسینیان را در یک سرزمین گرد آورد، سپس یک منادى فریاد کشید: اهل فضل کجایند؟ جماعتى از مردم برخیزند فرشتگان ایشانرا استقبال کنند و گویند: فضل شما چه بوده ؟ گویند: ما بکسیکه ا ما میبرید میپیوستیم و بآنکه ما را محروم میکرد عطا میکردیم و از کسیکه بما ستم مینمود، در میگذشتیم ، سپس بآنها گویند راست گفتید داخل بهشت شوید.
اصول کافى ج : 3 ص : 167 روایة :4
رسولخدا (ص ) فرمود:
بر شما باد بگذشت ، زیرا گذشت جز عزت بنده را نیفزاید، از یکدیگر بگذرید تا خدا شما را عزیز کند.
اصول کافى ج : 3 ص : 167 روایة :5
امام باقر (ع ) فرمود:
پشیمانى از گذشت بهتر و آسانتر است تا پشیمانى از کیفر.
اصول کافى ج : 3 ص : 168 روایة :6
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدایی که انسان را اشرف مخلوقات آفرید
امام صادق (ع ) فرمود:
هیچ بنده اى خشمى فرو نخورد، جز آنکه خداى عزوجل عزت او را در دنیا و آخرت بیفزاید، و همانا خداى عزوجل فرماید : (و آنها که خشم خود فرو خورنند واز مردم بگذرند، و خدا نیکوکارانرا دوست داد، 128 سوره 3 ( و خدا او را بجاى فرور خوردن خشمش این پاداش دهد (یعنى او را دوست دارد(.
اصول کافى ج : 3 ص : 170 روایة : 5
امام صادق (ع ) مى فرمود:
هر که خشمى را فرو خورد که بتواند آن را اعمال کند (و از طرف خود انتقام بگیرد)، خدا روز قیامت دلش را از رضاى خود پر کند.
اصول کافى ج : 3 ص : 170 روایة :6
رسولخدا (ص ) فرمود:
دوست ترین راه بنده بسوى خدا عزوجل نوشیدن دو جرعه است 1 جرعه خسمیکه با خویشتن دارى ردش کند. 2 جرعه مصیبتى که با صبرش برگرداند.
اصول کافى ج : 3 ص : 171 روایة :9
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدا
رسول خدا فرمود: جبرئیل نزد من آمد و گفت :یا رسول الله ، خداوند مرا با هدیه اى به سوى تو فرستاد که پیش از تو به هیچکس چنین هدیه گرانبهائى اعطا نفرموده است .
پیامبر پرسید: هدیه چیست ؟
گفت : صبر، بهتر از آن قناعت ، بهتر از آن رضا، بهتر از آن زهد، بهتر از آن اخلاص ، بهتر از آن یقین است و اصل همه اینها توکل .
پیامبر مى فرماید: پرسیدم توکل بر خدا به چه معنى است ؟
جبرئیل پاسخ داد: یقین داشتن به اینکه مخلوق قدرت ندارد به تو ضررى یا سودى برساند. و نمى تواند نعمتى به تو بدهد و یا ترا از نعمتى محروم سازد.
توکل نومیدى از خلق است . پس هرگاه انسان به این مرحله از یقین رسید، دیگر او براى احدى جز خدا کار نمى کند، جز به خدا امید ندارد، جز او از کسى بیم ندارد و به احدى جز او دل نمى بندد. این معنى توکل است .
پیامبراکرم : تفسیر صبرچیست ؟
جبرئیل : آنست که در سختیها، تنگدستیها و گرفتاریها استقامت نمائى ، چنان که در حال رفاه و ثروت و عافیت زندگى مى کنى .
پیامبر اکرم : تفسیر قناعت چیست ؟
جبرئیل : قناعت آنست که به آنچه از دنیا مى رسد، هر چند کم باشد، قناعت کنى و سپاس گوئى .
پیامبر اکرم :تفسیر رضا چیست ؟
جبرئیل : راضى کسى است که بر مولایش غضب نکند، خواه چیزى از دنیا به او برسد، خواه نرسد، و در مقابل عمل کم و آسان از خود راضى نشود.
پیامبر اکرم : تفسیر زهد چیست ؟
جبرئیل : زهد آنست که انسان کسى را که خدا را دوست دارد، دوست داشته باشد و کسى را که خدا را دشمن دارد، دشمن بداند. از حلال دنیا به اندازه رفع حاجت استفاده نماید و به حرام دنیا هیچ توجهى نکند. زیرا در حلال آن حساب ، و در حرام آن عقاب است . با همه مسلمانان رئوف و مهربان باشد و آنان را مورد ترحم قرار دهد، چنانکه به خودش رحم مى کند. از سخن باطل بپرهیزد، چنانکه از مردار متعفن و گندیده مى پرهیزد. از دنیا دورى گزیند، چنانکه از آتش اجتناب مى ورزد. آرزویش را کوتاه کند و مرگش را جلو چشمش ببیند.
پیامبر اکرم : تفسیر اخلاص چیست ؟
جبرئیل :مخلص کسى است که از مردم چیزى نمى خواهد مگر اینکه آن را به دست آورد. آنگاه از دستاورد خود راضى است و اگر پس از رفع نیاز خود چیزى نزدش باقى ماند، آن را در راه خدا انفاق کند. اگر انسان چیزى از مردم نخواهد، پس به عبودیت براى خدا اقرار کرده ، و هر گاه نعمتى از خدا به او رسید، او از خدا راضى است و خدا از او راضى است . خلاصه مخلص کسى است که نسبت به همه چیزش به پروردگارش اطمینان دارد.
پیامبر اکرم : تفسیر یقین چیست ؟
جبرئیل : مؤ من کارش را براى خدا انجام مى دهد، چنانکه خدا را مى بیند، و اگر او خدا را نمى بیند، همانا خداوند او را مى بیند، و ناظر و حاضر بر همه افعال و اعمال اوست .
در پایان جبرئیل امین گفت : اینها (صبر ، قناعت ، رضا ، زهد ، اخلاص ، یقین ) همه شاخه هاى توکل است .
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :
بنام خدایی که از شادی مومنانش شاد میشود
امام باقر (ع ) فرمود:
رسول خدا فرمود: هر کس مؤ منى را شاد و خوشحال سازد پس براستى که مرا خوشحال ساخته ، و هر کس مرا خوشحال سازد براستى که خدا را خوشحال نموده .
اصول کافى ج : 3 ص : 271 روایة : 1
امام باقر (ع ) فرمود:
لبخند شخص در روى برادر مؤ منش حسنه باشد، و برداشتن خاشاکى از روى وى نیز حسنه باشد، و خدا بچیزى که محبوب تر باشد نزد او از مسرور ساختن مؤ من پرستش نشده .
اصول کافى ج : 3 ص : 271 روایة : 2
امام سجاد فرمود:
رسول خدا فرمود: براستى که بهترین اعمال بسوى خداوند عزوجل وارد ساختن سرور و خوشحالى است بر مؤ منین .
اصول کافى ج : 3 ص : 272 روایة : 4
امام صادق (ع ) فرمود:
کسى از شما چنین مى پندارد که چون مؤ منى را شادمان ساخت تنها وى را مسرور ساخته بلکه بخدا سوگند ما را خوشحال کرده ، بلکه بخدا سوگند رسول خدا را شاد نموده .
اصول کافى ج : 3 ص : 272 روایة : 6
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
یا رب نظر تو بر نگردد
یا حق
برچسب ها :