تهاجم فرهنگی :
معنی فرهنگ : به مجموعه ای از آداب و رسوم و عقاید ، هنجارها و ویژگیهای رفتاری و عقیدتی یک جامعه میگن فرهنگ .
فرهنگ بطور تدریجی در جوامع مختلف شکل میگیره و هویت جوامع با فرهنگش شناخته میشه ، هر فرهنگی امکان دارد با فرهنگ جوامع دیگه مشتر کاتی داشته باشه اما ویژگی هایی داره که اونو از فرهنگهای دیگه متمایز میکنه ، از جمله عوامل مختلفی مثل تاریخی ، جغرافیایی و غیره . برای نمونه فرهنگ شرقی با فرهنگ غربی اختلافت زیادی داره و همینطور جوامع دینی با جوامع لائیک متفاوته . امروزه با وجود پیشرفت جوامع بشری مرز بین کشور ها و فرهنگ ها شکسته شده و این تلاقی مرزها باعث تلاقی فرهنگ ها میشه ، و در اینصورت یک فرهنگ گاه فرهنگ مقابل رو تحت تاثیر خودش قرار میده و یا یا ممکنه که با هم دچار تقابل بشن . معمولا جوامع قدرتمند که ابزارهای بیشتری در دست دارن سعی میکنن فرهنگ خودشون رو به بقیه جوامع تحمیل کنن . بعد از استعمار قدیمی که با جنگ صورت میگرفت و کشور استعمار گر زبان و فرهنگ خودش را به مستعمره خود تحمیل میکرد نوبت استعمار جدید رسید که در حال حاضر آمریکا اونو هدایت و رهبری میکنه .
البته این شیوه جنگ و استعمار وقت زیادی لازم داره که همونقدر هم ماندگاری زیادی داره ، ابزارهای این جنگ جدید عبارتند از شبکه های ماهواره ای، شبکه اینترنت، رایانه، تلفن های همراه و تصویری، رسانه های صوتی وتصویری ونوشتاری، سینما و... که متاسفانه بیشتر این ابزار در اختیار کشور های قوی تر مثل آمریکا و صهیونیست ها قرار داره ، برای همین اکثر محتوایی که از این ابزار های پیشرفته منتشر میشه در راستای اهداف این کشور ها و فرهنگها قرار داره و ازشون برای استعمار بقیه ملتها استفاده میشه ، این وسایل با بهره گیری از آخرین نوآوری های فنی وشگردهای روانی و تبلیغاتی، به بمباران فکری مخاطبان خودشون می پردازن و اون چیزی رو که می خوان به اونا القا می کنن.
در مرحله اول این القائات تفکر و فرهنگ جوامع دیگه رو مورد هدف قرار میده و در مرحله دوم باعث شکستن روحیه مقاومت و ایجاد رو حیه تسلیم میشه و در آخر به تبلیغ فرهنگ خودشون می پردازن .
البته تمام شاخصه های فرهنگ غرب منفی نیست ، بلکه بسیاری از این شاخصه ها موجب پیشرفت غرب در ابعاد گوناگون شدن ، امام نکته مهم اینه که هدف فرهنگ غرب از یک طرف سرکوب هر گون فرهنگ رقیب و مخالفه که که روزی جای فرهنگ غرب رو بگیره و بر اون غلبه کنه و موقعیتش رو بخطر بندازه ، و از سوی دیگه تلاش ابر قدرتها اینه که سایر ملتها همواره تابع سیاستهای اونا باشن و به استقلال دست پیدا نکنن . و پر واضحه که حمله به عرصه فرهنگ هر دو هدف رو تحت پوشش قرار میده .
اما بعضی از روشهای مقابله :
در برابر اقدامات فرهنگی غرب چه باید کرد ؟
غرب برای خراب کردن باقی فرهنگها از روش تهاجم و شبیخون استفاده میکنه که هدفشم تخریب بنیانهای فرهنگ رغیبه و از این طریق میخواد که فرهنگ خودش رو جایگزین فرهنگ شکست خورده بکنه . از سوی دیگر کشورهای مورد هدف تهاجم فرهنگی هم از امکانات ارتباطی برخوردارن و به طور طبیعی در برابر رقبا و دشمنانشون مقابله به مثل فرهنگی می کنن.
مثلا رسانه های بعضی از کشورها در سراسر جهان مشغول نقد و زیر سوال بردن فرهنگ آمریکا هستند و در خیلی از موارد خود آمریکایی ها باعث دود شدن زحمات خودشون میشن مثل کارهایی که انجام دادن با عنوان آزادی و حقوق بشر که در آخر باعث ایجاد جنگ در اون کشور شد . و نه حقوق بشری رعایت شد و نه آزادی بوجود اومد .
اولین دریچه ای که از آن برای تهاجم به فرهنگ ملل دیگه استفاده میشه هنره ، پس ما باید اول ار هنر شروع کنیم ، یکی از ابزارهای قدرتمند در ساخت و ایجاد یه فرهنگ هنره . پس ما باید بیشتر به هنرمون بها بدیم و فرهنگمون رو در قالب هنر به باقی ملت ها معرفی کنیم .
به تعبیر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران " جهان تشنه اسلام ناب محمدی است " و از طرفی تبلیغ یک وظیفه دینی و انسانیه و در جایی که رقبا به ترویج فرهنگ خود می پردازند، دلیلی نداره ما به چنین کاری نپردازیم.
چند روش مقابله با تهاجم فرهنگی از زبان فرمانده بسیج سپاه منطقه همدان سردار عبدالرضا آزادی :
- مقابله با تهاجم فرهنگی وظیفه آحاد مردم جامعه است .
- مردم جامعه باید با اتکا به فرایض دینی و مذهبی ، تهاجم فرهنگی را در جامعه ریشه کن کنند .
- دولت و مجلس باید با حمایت از طرحهای امر به معروف و نهی از منکر، کمبودهای موجود در این بخش را برطرف کند .
- احیای فریضه امربه معروف و نهی از منکر در جامعه نیازمند مشارکت همه جانبه مردم است .
* یکی از دوستان میگفت برای مقابله با تهاجم فرهنگی باید اطلاع رسانی درست انجام بشه .
* راه مقابله اینه که وقتی مردم یه راه جلوشون میبینن و اگه اون راهم اشتباه باشه و راه درست نشون داده نشه یا کمرنگ باشه که کسی متوجه نشه اکثرا اون راهم انتخاب میکنن ، باید تبلیغ زیاد کرد و همیشه رضای خدا رو در نظر داشت چون اونوقته که حرفا به دل خود بخود میشینه و یه چیز دیگه اینکه تو زمونه ما باید از بچه ها بیشتر شروع کرد چون دارن رو مغز بچهها بیشتر کار میکنن .
* یه نمونه از عواقب شدید تهاجم فرهنگی رو میشد توی راهپیمایی 22 بهمن دید ، چقدر جالب روی مغز مردم کار کردن ، و خداییش خیلی موفق بودن چون حالا که دقیقا نگاه میکنم به اطرافم میبینم که خیلی از ارزشها رو ضد ارزش معرفی کردن و خیلی از ضد ارزشها رو ارزش ، حالا برسیم به راهپیمایی : میخوام افراد حول و حوش راهپیمایی رو گروه بندی کنم ، یه گروه بیرون از صف راهپیمایی یه گوشه ای ایستاده بودن و به مردمی که شعار میدادن میخندیدند ، یه گروهی فقط نگاه میکردند و دوست داشتند برن راهپیمایی ولی میترسیدن مردم بهشون بخندند و از همین گروه افرادی هم بودند که خجالت میکشیدند کسی اونا رو توی جمعیت ببینه برای همین همراه صف و در کنار و پشت مردم قدم میزدند ، حالا برسیم به افراد داخل صف : گروه اول کسایی بودن که از طرف نهادها و سازمانها برای راهپیمایی فرستاده شده بودن و از ترس آبرو با صف همراه شده بودن ، گروه بعدی به زور آورده شده بودن منظورم همون دبستانیاست که از ترس ناظم اومده بودن ولی خداییش شور و حال عجیبی داشتند ، گروهی هم با اینکه توی صف راهپیمایی بودن اما خجالت میکشیدن شعار بدن ، و گروه آخر هم بقول تلویزیون و رسانه ها مشت محکمی به دهان آمریکا زدند ، با تمام وجود شعار میدادند بدون اینکه از کسی خجالت بکشن . توی این نوشته آخری از کلمه خجالت خیلی استفاده شده می دونید چرا ؟ به همون دلیلی که گفتم . همون ارزش کردن ضد ارزشها و ضد ارزش کردن ارزشها . کاری کردن با مردم ما که مسلمونا توی کشور خودشون بر علیه ظلم و فساد نتونن حرفی بزنن ، اگه با زور همچین کاری میکردند می دونستند که ملت زور رو قبول نمی کنه برای همین با تزریق بعضی از افکار مثل " راهپیمایی کار بیهوده ایه و کسی شما رو نمی بینه و از این حرفا " مخ ملت رو شستشو دادن در جواب این افراد و این تفکرات که فکر میکنن اگه از خونه بیرونه بیان چیزی نمیشه چون فقط یک نفر هستن باید گفت : قطره قطره جمع شود ونگهی دریا شود .
ملت عزیز ایران ، برادران و خواهران مسلمان ، ای کسانی که برای حفظ اسلام و جلوگیری از نفوذ اجنبی به خیابانها رفتید و با فریادهای خودتون هر ظلم و و هر دخالتی از طرف ظلم رو منفور اعلام کردید ، درود بر شما و بر غیرت آهنین شما .
و در آخر ، چه کسی میخواهد من و تو ما نشویم خانه اش ویران باد .
منابع :
3- یه تحقیق کوچولو
4- نظرات چند تا از دوستان و اطرافیان ( که اکثراً روی کار هنری و فرهنگی تاکید داشتند )
5- تجربه شخصی